fbpx
  • Czcionka: A A+ A++
  • Interlinia: zresetuj wielkość interlinii włącz większą interlinie+
  • Kontrast: włącz kontrast wyłącz kontrast
  • Mapa strony: mapa strony
images/Informatyka_pliki/baner-maly-na-strone-ans.png

O interakcji leków z żywnością oraz korzyściach i zagrożeniach wynikających z suplementacji diety, i nie tylko o tym, rozmawiała ze studentami pielęgniarstwa School of Health Sciences Novo mesto w Słowenii dr Agnieszka Saran-Jagodzińska, adiunkt na Wydziale Nauk o Zdrowiu. 

Ponadto zajęcia dotyczyły różnych schorzeń jamy ustnej, które można załagodzić lub wspomóc ich leczenie odpowiednią dietą i płukankami ziołowymi. Omówiła wpływ pH napojów spożywczych na stan zdrowia jamy ustnej. Poznała pracowników uczelni oraz studentów wszystkich roczników licencjatu pielęgniarstwa. Wykładom towarzyszyła dyskusja na tematy naukowe, ale także o pracy pielęgniarek w Polsce. Studenci pytali również o pensje pielęgniarek, ceny paliwa i lekcje prawa jazdy.

– Słowenia to przepiękny kraj, w którym ludzie są życzliwi i pogodni, przyroda zachwycająca, a kuchnia cudownie pyszna – mówi po powrocie z entuzjazmem dr Jagodzińska i zapowiada, że więcej o tym kraju, języku, przyrodzie, pogodzie i przygodach, a także uczelni w Novo mesto napisze do najbliższego numeru magazynu „Szkiełkiem i Okiem". – Polecam wszystkim tę uczelnię i to cudowne miejsce – zachęca.

Wyjazd w ramach programu Erasmus+ odbył się dniach od 9 do 13 maja 2022 r.

erasmus na Słowenii  3
erasmus na Słowenii  6
erasmus na Słowenii  5
erasmus na Słowenii  4
erasmus na Słowenii
erasmus na Słowenii  2