fbpx
  • Czcionka: A A+ A++
  • Interlinia: zresetuj wielkość interlinii włącz większą interlinie+
  • Kontrast: włącz kontrast wyłącz kontrast
  • Mapa strony: mapa strony
images/Informatyka_pliki/baner-maly-na-strone-ans.png

W zasadzie wszyscy wiedzą, że alkohol i leki stanowią ryzykowne połączenie, ale warto tę wiedzę poszerzyć, bowiem niebagatelny wpływ na przebieg farmakoterapii ma również odżywianie. O tych zależnościach, oddziaływaniu alkoholu i żywności na skuteczność lekarstw ‒ ich wchłanianie i wydalanie, w wykładzie „Interakcje leków z żywnością i alkoholem" mówić będzie dr n. farm. Agnieszka Saran-Jagodzińska.

Agnieszka Saran-Jagodzińska jest doktorem nauk farmaceutycznych, wykładowcą na Wydziale Nauk o Zdrowiu PWSZ w Koninie, autorką wielu publikacji naukowych. W zakresie jej zainteresowań naukowych znajdują się m.in. suplementy diety, kwasy tłuszczowe, witaminy, składniki mineralne i profilaktyka chorób układu krążenia.

Na wykład online, z cyklu „Czwartkowe spotkania z uczelnią", zapraszamy 10 czerwca o godz. 17.00. Link do wykładu http://bityl.pl/ALY0j

Następny wykład pojawi się w kolejny czwartek, o tej samej godzinie. Wykłady transmitowane są za pomocą platformy Microsoft Teams, zgodnie z harmonogramem spotkań. Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do udziału, a jeśli nasuną się Państwu pytania związane z tematem wykładu, prosimy o ich przesłanie na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Odpowiedzi na nie, w zależności od prowadzącego i przebiegu spotkania, zostaną przekazane bezpośrednio po zakończeniu prelekcji, jeszcze podczas łączenia na Teamsie, lub po wykładzie, pisemnie, na adresy email, z których pytania wysłano.

Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do udziału!
Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Koninie