fbpx
  • Czcionka: A A+ A++
  • Interlinia: zresetuj wielkość interlinii włącz większą interlinie+
  • Kontrast: włącz kontrast wyłącz kontrast
  • Mapa strony: mapa strony
images/Informatyka_pliki/baner-maly-na-strone-ans.png

Katedra Dietetyki i Kosmetologii była organizatorem Akademii Młodego Studenta dla uczniów Zespołu Szkół Technicznych w Turku, która odbyła się 14 marca 2017 r.

Młodzież przywitał dr Janusz Kwieciński, dziekan Wydziału Kultury Fizycznej i Ochrony Zdrowia. Zajęcia rozpoczęły się od wykładu dr. inż. Krzysztofa Dziedzica, który przedstawił bardzo modny temat w dzisiejszych czasach Slow-food kontra fast-food, jako alternatywny styl żywienia w krajach rozwiniętych. O profesjonalnych usługach w kosmetologii opowiedział Marek Chorzewski. 

Dietetyka jako medyczny zawód przyszłości to temat wykładu prof. nadzw. dr. hab. n. med. Grzegorza Mielcarza, kierownik Katedry Dietetyki i Kosmetologii PWSZ w Koninie. 

Młodzież uczestniczyła także w praktycznych ćwiczeniach pomiaru węglowodanów w napojach energetyzujących. Studenci dietetyki przedstawili swoje prezentacje na temat dietetyki, a na zakończenie Joanna Tomczewska, dietetyk i wykładowca PWSZ w Koninie opowiedziała o skutkach niezdrowego jedzenia, podsumowując spotkanie wykładem Jesteś tym co jesz. 

M.W. 

Zdjęcia: ZST w Turku